Επετειακές εκδόσεις

Η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, με αφορμή ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις πρωτοστατεί και στη δημιουργία επιτυχημένων επετειακών εκδόσεων με στόχο την ενημέρωση του κοινού για ειδικά θέματα διατροφής. Τα συγκεκριμένα εγχειρίδια διατίθενται δωρεάν σε όλους εκείνους που συμμετέχουν στις εκάστοτε εκδηλώσεις.

1) Εγχειρίδιο «Συνεργαζόμαστε για ένα ασφαλές περιβάλλον»

Το έντυπο «Συνεργαζόμαστε για ένα ασφαλές περιβάλλον» περιλαμβάνει οδηγίες για το κοινό με αντικείμενο τη σωστή διατροφή που θα πρέπει να επιλέγεται κατά την εργασία. Επιπλέον, παρουσιάζει διάφορα διαγνωστικά εργαλεία εκτίμησης υπέρβαρου/παχυσαρκίας ή σωματότυπου και του καρδιαγγειακού κινδύνου ή ευρύτερα του κινδύνου ανάπτυξης χρόνιων νοσημάτων. Το συγκεκριμένο έντυπο δημιουργήθηκε το 2008 για τις ανάγκες της εκστρατείας για την διατροφική ενημέρωση των εργαζομένων σε μεγάλες εταιρείες π.χ. ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΤΙΤΑΝ κλπ., η οποία πραγματοποιήθηκε από την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

asfales

 

2) Εγχειρίδιο «Διατροφικά Μενού με νου: Σωστή διατροφή & Υγεία»

Το έντυπο «Διατροφικά Μενού με νου: Σωστή διατροφή & Υγεία» περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την ελληνική παραδοσιακή διατροφή και τις ποιοτικές διατροφικές επιλογές που διαμορφώνουν την ανθρώπινη υγεία. Η ποιοτική διατροφή, είναι πλήρης σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και έχει ως στόχο να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες και απαιτήσεις των ατόμων σε κάθε ηλικία. Βασική αρχή της ποιοτικής διατροφής αποτελεί το τρίπτυχο: Ισορροπία  – Μέτρο – Ποικιλία. Το συγκεκριμένο έντυπο δημιουργήθηκε το 2009 από την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για λογαριασμό του περιοδικού «FORMA» και τις ανάγκες των τότε εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας διατροφής.

swsti_diatrofi

 

3) Εγχειρίδιο «Διατροφικά Μενού με νου: Αντιοξειδωτικά & Υγεία»  

Το έντυπο «Διατροφικά Μενού με νου: Αντιοξειδωτικά & Υγεία» περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για το ρόλο και τη σημασία των αντιοξειδωτικών στη διαμόρφωση της υγείας. Η όρος «αντιοξειδωτικά» μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια ανατρέποντας όσα πιστεύαμε μέχρι πρότινος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες. Με την παρουσία τους ή, πιο σωστά, με την απουσία τους συνδέονται μια σειρά από εκφυλιστικά νοσήματα τα οποία απειλούν την ανθρώπινη υγεία, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νόσος του Crohn κλπ. Το συγκεκριμένο έντυπο δημιουργήθηκε το 2010 από την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για λογαριασμό του περιοδικού «FORMA» και τις ανάγκες των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας διατροφής.

antiksidiotika_ygia

 

4) Εγχειρίδιο «Διατροφικά Μενού με νου! Μεσογειακή Διατροφη: Ασπίδα Υγείας!»

Το εγχειρίδιο διατροφής «Διατροφικά Μενού με νου! Μεσογειακή διατροφή: Ασπίδα Υγείας!»,  αναδεικνύει τη σημασία της Μεσογειακής διατροφής στην προστασία ολόκληρου του ανθρώπινου βιολογικού συστήματος. Περιλαμβάνει όλα τα βιβλιογραφικά δεδομένα που επισημαίνουν το ρόλο και τη σημασία της Μεσογειακής διατροφής στη διαμόρφωση της υγείας. Η Ελληνική – Μεσογειακή παραδοσιακή διατροφή χαρακτηρίζεται από ποικιλία τροφίμων: ελαιόλαδο, φρούτα, λαχανικά, άγρια χόρτα, βότανα, όσπρια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και κόκκινο κρασί. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα έχουν αποδεδειγμένα συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας. Ωστόσο, η σύγχρονη διατροφική πραγματικότητα δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουμε κατανοήσει τα παραπάνω. Επομένως, σήμερα είναι επιβεβλημένο να εφαρμόσουμε στην πράξη τις αρχές της Ελληνικής – Μεσογειακής Παραδοσιακής διατροφής. Αυτό αποτελεί σημαντική προτεραιότητά μας και φυσικά θα πρέπει να λάβουμε την κατάλληλη διατροφική εκπαίδευση. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Επιστημονική μας Ομάδα φιλοδοξεί να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρουσιάζοντας το σύνολο των αρχών της Ελληνικής – Μεσογειακής διατροφής, καθώς και τη σχέση της με τη βελτίωση της υγείας μας. Το συγκεκριμένο έντυπο δημιουργήθηκε το 2011 από την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για λογαριασμό των περιοδικών «FORMA» και «Παιδί & Νέοι Γονείς» του Ομίλου ΔΑΦΝΗ του ΑΝΤΕΝΝΑ και τις ανάγκες των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας διατροφής.

mesogeiakh_diatrofh2011

 

5) Εγχειρίδιο «Παιδί & Διατροφή. Μυστικά για σωστή ανάπτυξη!»

Το εγχειρίδιο «Παιδί & Διατροφή. Μυστικά για σωστή ανάπτυξη!» αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό παιδικής διατροφής και κυκλοφόρησε πανελλάδικά με το περιοδικό 7 ΗΜΕΡΕΣ TV την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

booklet lyberis

 

6) Εγχειρίδιο «Παιδί & Διατροφή. Μυστικά για σωστή ανάπτυξη! No 2»

Το εγχειρίδιο «Παιδί & Διατροφή. Μυστικά για σωστή ανάπτυξη! No 2» κυκλοφόρησε πανελλάδικά με το περιοδικό 7 ΗΜΕΡΕΣ TV την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

paidiko_booklet2