Διαγωνισμός μαγειρικής και απονομή βραβείων στην 45η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με προσκεκλημένη την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής στην 45η Πανελλήνια Έκθεση στη Λαμία.

  Επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος κ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Επιστημονικός Διευθυντής Ομίλου Απίσχνανσις-Λόγω Διατροφής, η κα Έλενα Περλεπέ, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Απίσχανσις-Λόγω Διατροφής Πειραιά και η γνωστή σεφ κα Ντίνα Νικολάου.

  Την έναρξη του διαγωνισμού κύρηξε ο κ. Γιάννης Γρανιτσάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας ενώ η κα. Ντίνα Νικολάου και ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης ενημέρωσαν το κοινό για την σχέση της μαγειρικής με τη διατροφή.

  Πιο συγκριμένα, η γνωστή σεφ τόνισε την αναγκαιότητα της επιστροφής στο σπιτικό φαγητό. Παράλληλα, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της διατήρησης και της αξιοποίησης των εθίμων σχετικά με την κατανάλωση παραδοσιακών προιόντων, ειδικά στις επαρχιακές πόλεις όπου οι ρυθμοί της ζωής είναι πιο χαλαροί και ήρεμοι απ’ότι στις μεγάλες πόλεις.

  Ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης αναφέρθηκε στον απόλυτο συσχετισμό της μαγειρικής με τη διατροφή. Τόνισε πως το σπιτικό φαγητό συμβάλλει στην απώλεια του σωματικού βάρους και διατήρηση του, εφόσον διαφοροποιείται η  ποσότητα και κυρίως η ποιότητα των θερμίδων που προσλαμβάνουμε ημερησίως ενώ συγχρόνως ενισχύεται και προάγεται η υγεία.  Τέλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πρόσληψης αντιοξειδωτικών μέσα από τη διατροφή,  τα οφέλη μιας διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά και στη φιλοσοφία της διατροφής ORAC, θεωρία που παρουσιάζεται εκτενώς στο ομώνυμο βιβλίο του.

  Στη συνέχεια, ακολούθησε ο διαγωνισμός μαγειρικής όπου πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμασία 7 gourmet πιάτων, τα οποία και βαθμολογήθηκαν. Στο τέλος βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτεροι σεφ στους οποίους και απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα.

   

  06_2011_2