Διαδρομή

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ

Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ συνεχίζει δυναμικά το έργο της και Πρωτοστατεί στις Διατροφικές εξελίξεις!!!

Tο Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, συνεχίζει την επιτυχημένη διαδρομή του στην υπηρεσία της Επιστήμης της Διατροφής – Διαιτολογίας!!! Μία πορεία συνεπής, συνεχής και ανοδική στο Ελληνικό διατροφικό γίγνεσθαι. Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ από το 1990, πρωτοστατεί συνεχώς στις διατροφικές εξελίξεις:

1990: ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ

Το πρώτο Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου λειτουργεί σε μια παραδοσιακή μονοκατοικία στα Άνω Πατήσια. Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ είναι η πρώτη Διαιτολογική Μονάδα που λειτουργεί στην Ελλάδα και εξειδικεύεται αυστηρά, ακολουθώντας πάντα την επιστημονική οδό, στην επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με διαταραχές διατροφής, όπως το Υπερβάλλον Σωματικό Βάρος, η Παχυσαρκία και όχι μόνο.

Επεκτείνεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων από όλο το φάσμα που καλύπτει η επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας όπως: νευρογενής ανορεξία, βουλιμία, δυσαπαρρόφηση θρεπτικών συστατικών, μειωμένο σωματικό βάρος, σακχαρώδης διαβήτης, ουρική αρθρίτιδα, υπερχοληστερολαιμία, υπέρταση, οστεοπόρωση, καρδιοαγγειακά νοσήματα, υπογλυκαιμία, αναιμίες.

Επιπλέον δημιουργούνται τομείς παρέμβασης για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού όπως παιδιά, εφήβους, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, αθλητές καθώς και για άτομα που απλά και μόνο επιθυμούν να μειώσουν το ποσοστό σωματικού τους λίπους.

1991: Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Στο ενημερωτικό έντυπο της εποχής γίνεται σαφές ότι: «Η εκμάθηση του σωστού τρόπου διατροφής και η υιοθέτηση σωστής διαιτητικής συμπεριφοράς είναι πρωταρχικό μέλημα!
Το άτομο πάνω από όλα θα πρέπει να μάθει να τρώει!!!»

1992: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.

Ανάληψη εβδομαδιαίων στηλών διατροφικής ενημέρωσης «Το Μενού της Υγείας» & «προτ-τάσεις» στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Η συνεργασία αυτή διαρκή επι σειρά ετών και λήγει το 1997.

1993: ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ.

Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ δημιουργείται στο Κολωνάκι.

1993: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ.

Για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε αναλαμβάνουμε την διατροφική ενημέρωση του κοινού μέσω του περιοδικού «ΕΙΝΑΙ» και της εβδομαδιαίας στήλης: «Ο προσωπικός σας Διαιτολόγος», καθώς και στο περιοδικό «VOTRE BAUTE».

1994: Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ιδρύεται το τρίτο Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, στα Ιωάννινα, με το καθεστώς της δικαιόχρησης. Η τελετή των εγκαινίων καλύπτεται φωτογραφικά από εφημερίδες (Ελεύθερος Τύπος) και από περιοδικά υψηλής κυκλοφορίας (ΕΙΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ) των Αθηνών. Η σύμβαση της διακαιόχρησης αυτής θα λήξει το 2004.

1996:Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Μέλη της Ομάδας του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού ΕλέγχουΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ μεταβαίνουν στην Αμερική προκειμένου να μετεκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση καρδιολογικών περιστατικών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου HARVARD, DR AHMED MUHIUDIN. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η πρώτη διεθνής συνεργασία της ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣμε το “MEDICAL CENTER OF BOSTON” των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

1997: Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Διευρύνεται η επιστημονική γνώση και η μεθοδική – συγκροτημένη αντιμετώπιση προβλημάτων διατροφής μεταφέρεται στην περιοχή του Πειραιά, με τη δημιουργία του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, Πειραιά.

1998:Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ Κολωνακίου μεταστεγάζεται σε νέες υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

1999:Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Καθιερώνεται η ενεργός συμμετοχή στην επιστημονική ενημέρωση του ευρύτερου κοινού με την επιστημονική συμμετοχή στην καθημερινή πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ΕΤ1, «Γλυκιά Ζωή». Η συνεργασία αυτή λαμβάνει χώρα δύο φορές την εβδομάδα και διαρκεί μέχρι το 2001, όπου και σταματάει η εκπομπή.

2000: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ.

Τα δεκαετή γενέθλια της ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ εορτάζονται σε μία εκδήλωση μοναδική για την ελληνική πραγματικότητα στο χώρο των Διαιτολογικών Μονάδων. Στην εκδήλωση συμμετέχει πλήθος κόσμού και σημαντικές επώνυμες προσωπικότητες του ελληνικού βίου. Επιπλέον, καλύπτεται δημοσιογραφικά από τέσσερις .τηλεοπτικούς σταθμούς (MEGA, SKY, ALTER 5, TELECITY) και από το σύνολο σχεδόν του περιοδικού τύπου.

2001:ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ.

Η ετήσια μελέτη – έρευνα που πραγματοποιεί το Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, που αφορά τη διατροφική συμπεριφορά σε καταστάσεις στρες, ανακοινώνεται σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιείται για το σκοπό αυτό και γίνεται αποδεκτή με άκρως κολακευτικά σχόλια. Τα αποτελέσματα της αποτελούν αντικείμενο σωρείας δημοσιεύσεων από το σύνολο σχεδόν του Αθηναϊκού ημερήσιου και περιοδικού τύπου.

2002: ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (Μ.S.)».

Η έκδοση του βιβλίου «Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Μ.S.) ανέτρεψε το τότε ισχύον επιστημονικό κατεστημένο, επιβάλλοντας την ειδικότητα του διαιτολόγου – διατροφολόγου στην επιστημονική ομάδα αντιμετώπισης της Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Με τον τρόπο αυτό διάνοιξε νέους δρόμους και ορίζοντες για τη συμμετοχή του διαιτολόγου – διατροφολόγου στην ομάδα αντιμετώπισης της Νόσου, που μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτη. Αποτέλεσε το πρώτο σύγγραμμα στην ελληνική βιβλιογραφία, που υπογράμμισε τη σημασία της διατροφής, στο χρόνιο νόσημα που προσβάλλει τους Έλληνες με αλματώδεις ρυθμούς.

Το σύγγραμμα απόσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από σημαντικούς επιστήμονες και πανεπιστημιακούς καθηγητές και θεμελίωσε ισχυρά το ρόλο της διατροφής γενικότερα στα χρόνια εκφυλιστικά – αυτοάνοσα νοσήματα. Ταυτόχρονα με την αποδοχή αυτού του βιβλίου από πάσχοντες και νευρολόγους κατέστη σαφές πως υπάρχουν και άλλα σημαντικά νευρολογικά νοσήματα που χρήζουν διατροφικής προσοχής & ενδιαφέροντος.

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι τα έσοδα απο την πώληση του βιβλίου διατίθονται στην ελληνική εταιρία για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

2002:Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΣΤΟ STAR CHANNEL.

Επιστημονική Συμμετοχή της ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ στην καθημερινή εκπομπή του Star Channel «GYM SHOW»

2003:Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ.

Συνεχίζεται η Ενεργός συμμετοχή στην διατροφική ενημέρωση του ευρύτερου κοινού και η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣκαθιερώνεται ως μόνιμος επιστημονικός υποστηρικτής της διατροφικής ενότητας της μακροβιότερης εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης «Πρωινός Καφές», του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ. Η συνεργασία αυτή βρίσκεται στον έκτο της χρόνο.

2004: Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master of science in Applied Dietetics) από το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή και πιο συγκεκριμένα στην Αθλητική Διατροφή (Nutrition in Sports) με άκρως τιμητική διάκριση ΑΡΙΣΤΕΙΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗΣ.

2004: Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

Διδακτορική Υποψηφιότητα, με την ανάληψη θέματος διδακτορικής διατριβής που αφορά τη χορήγηση αντιοξειδωτικών ουσιών σε Μεταβολικά – Χρόνια εκφυλιστικά Νοσήματα.

2005: Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (Μ.S.)» ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ.

Οι πωλήσεις του Βιβλίου «Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Μ.S.)» ξεπερνούν κάθε προσδοκία και εξαντλούν την Πρώτη έκδοση. Η ανατύπωση του βιβλίου που υπογράμμισε πρώτο στην ελληνική βιβλιογραφία τη σημασία της διατροφής, στο χρόνιο νόσημα που προσβάλλει τους Έλληνες με αλματώδεις ρυθμούς, είναι πραγματικότητα!!!

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι τα έσοδα απο την πώληση του βιβλίου διατίθονται στην ελληνική εταιρία για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

2006: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ.

Η συνεχής ενδυνάμωση της παρουσία της ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, σε επιστημονικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο είναι γεγονός. Δημιουργείται η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς από επιστήμονες που φέρουν αρτιότατο επίπεδο σπουδών και σημαντική κατάρτιση. Συνεχής συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια, επιστημονικές διαλέξεις και δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά, σημαδεύουν την παρουσία της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ στον χώρο της διατροφής και διαιτολογίας.

2006: Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, προασπίζοντας την ασφάλεια τροφίμων και τη Δημόσια Υγεία διεισδύει σε τομείς όπως η εστίαση και η βιομηχανία τροφίμων, ιδρύοντας το τμήμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Εταιριών Τροφίμων (Nutrition Consultancy).

2007: ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ.

Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ για την καλύτερη προώθηση των δραστηριοτήτων της λαμβάνει εταιρική μορφή, παρέχοντας έτσι σημαντικά κίνητρα στους συνεργάτες της για συμμετοχική σχέση και συνεργασία.

2007: Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ EUROMEDICA.

ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, σε συνεργασία με την EUROMEDICA τον μεγαλύτερο όμιλο διαγνωστικών κέντρων και κλινικών δημιουργούν μία πρότυπη Διαιτολογική Μονάδα στην περιοχή της Κηφισιάς.

2007:Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Ιδρύεται το Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, στη Νεμέα Κορινθίας με υπεύθυνη τη διαιτολόγο – διατροφολόγο MSc, κα Γεωργία Καπώλη.

2007:Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, στο Παλαιό Φάληρο.

Από το Δεκέμβριο του 2007, η επιτυχημένη διαδρομή των Κέντρων Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ συνεχίζεται με τη λειτουργία μίας νέας Διαιτολογικής ΜονάδαςΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ στο Παλαιό Φάληρο. Την επιστημονική Διεύθυνση του κέντρου έχει ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc: Μιχάλης Μακρυλλός

2007: Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ.

Η ανάγκη του κοινού για σωστή διατροφική ενημέρωση επιβάλει την δημιουργία αξιόπιστων μέσων διάδοσης της έγκυρης επιστημονικής γνώσης. Για το σκοπό αυτό εκδίδεται το περιοδικό «Λόγω. διατροφής» και ταυτόχρονα δημιουργείται η ιστοσελίδα www.logodiatrofis.gr. Και τα δύο εγχειρήματα, σε σύντομο διάστημα, στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και αυτόματα καθιερώθηκαν στη συνείδηση του κόσμου.

2008: Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ εισβάλει δυναμικά στο χώρο της Εταιρικής Υποστήριξης.

Η εταιρείαΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – Δ. Γρηγοράκης Α.Ε. καιη Επιστημονική Ομάδα «Λόγω. Διατροφής»δημιουργούν μία σειρά από συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες τροφίμων & διατροφής στον τομέα της Εταιρικής Υποστήριξης. Συγκεκριμένα, ο ι εταιρικές συνεργασίες της ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ σε επίπεδο Προβολής & Επικοινωνίας Προϊόντων περιλαμβάνουν τις εταιρείες:ΕΛΑΙΣ – UNILΕ VER, ΚΑΤΣΕΛΗΣ Α.Ε., E.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε., ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε. Οι συνεργασία σε επίπεδοΑνάλυσης, Τεκμηρίωσης Διατροφικής Αξίας και Διατροφικού Σχολιασμού περιλαμβάνει τις εταιρείεςTGI FRIDAY’ S, ΕΑΤ ΙΤ, ΟΧΥΖΕΝ, ΑΓΡΟΙΚΙΕΣ – ΒΙΟ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Οι συνεργασία σε επίπεδο Στελέχωσης Εκδηλώσεων Προβολής & Επικοινωνίας περιλαμβάνει τις εταιρείες. COCA COLA 3 E, KELLOGG’ S, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ Α.Ε. ΗΣυνεργασία σε επίπεδο Internal Στελέχωσης περιλαμβάνει τις εταιρείεςEUROMEDICA ΚΗΦΙΣΙΑΣ & ΠΥΡΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,Φαρμακεία μέλη του δικτύου Advance Pharmacies «Ελένη Ρέλλια Τεριακή» και «Λώρη Σωτηροπούλου». Τέλος, η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣπρωτοστατεί και στη διοργάνωση εκδηλώσεων με θέματα ευρύτερου διατροφικού ενδιαφέροντος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στις16/10/2007 – Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 29/03/2008 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και στις 12/04/2008 – Ηράκλειο Κρήτης στο Κτήμα Στρατάκη.

2009: Ιδρύεται το Δίκτυο Διαιτολογικών Μονάδων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, το portal υγείας & φροντίδας: care24.gr και το παιδικό portal: activekids.gr.

Η Διεύρυνση της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ είναι γεγονός! Δυναμικά στελέχη όπως η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Κατερίνα Πέλκα (Διαιτολογική Μονάδα Περιστερίου) και η Εύα Καφετζή (Διαιτολογική Μονάδα Πτολεμαΐδας) εντάσσονται ενεργά στο ευρύτερο φάσμα των δραστηριοτήτων της ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ Α.Ε. Ταυτόχρονα, ιδρύεται το Δίκτυο Διαιτολογικών Μονάδων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, το οποίο αποτελεί θυγατρική δραστηριότητα της ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ Α.Ε. και σύγχρονη μορφή συνένωσης επαγγελματιών διατροφολόγων υπό τους κανόνες του σύγχρονου marketing. Επιπλέον, το εταιρικό πελατολόγιο διευρύνεται σημαντικά με την προσθήκη κορυφαίων εταιρειών τροφίμων όπως είναι η CRETA FARMS, η PEPSICO, η ΓΙΩΤΗΣ, η MISKO – BARILLA, η BOEHRINGER INGELHEIM, η ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και πολλές άλλες. Η εταιρεία ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ Α.Ε. μεριμνά και για τη διατροφική ενημέρωση των καταναλωτών εκδίδοντας σχετικά ενημερωτικά εγχειρίδια όπως είναι το «Βελτιώνω τη διατροφή μου» και το «Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων». Σε συνεργασία με το δήμο Γαλατσίου αναλαμβάνει το κορυφαίο έργο της διατροφικής φροντίδας 1.000 παιδιών που λαμβάνουν μέρος στο ACTIVE KIDS SUMMER CAMP. Επεκτείνοντας της δραστηριότητες της στο χώρο του internet ιδρύει το portal υγείας & φροντίδας: care24.gr και το παιδικό portal: activekids.gr. 

2010: Είκοσι χρόνια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC  & η Διεθνής αναγνώριση

Η εταιρεία ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ γιορτάζει τα είκοσι χρόνια προσφοράς της στο χώρο της διαιτολογικής υποστήριξης σε μία λαμπρή εκδήλωση στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Ταυτόχρονα, εκδίδεται το βιβλίο «Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC» – ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, η επιτυχία του οποίου ξεπερνά κάθε φαντασία. Διέθεσε περισσότερα από 60.000 αντίτυπα, κυκλοφόρησε τρεις φορές μαζί με το περιοδικό «7 μέρες TV», ενώ το σύνολο του Μ.Μ.Ε. με δεκάδες δημοσιεύματα και εκατοντάδες ηλεκτρονικές αναφορές πρόβαλε εκτενώς τη φιλοσοφία της «διατροφής Orac». Η φήμη του ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα με αναφορές σε αμερικάνικα, ιταλικά και τούρκικα Μ.Μ.Ε, ενώ ταυτόχρονα, έγινε η «love diet» γνωστών προσωπικοτήτων όπως η κα Τατιάνα Στεφανίδου, η κα Ευγενία Μανωλίδου και πολλών άλλων.

2011: Το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο με τη συμμετοχή των μελών της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ είναι γεγονός!

Η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ παρουσιάζει με υπερηφάνεια το πρώτο ομαδικό σύγγραμμα με τίτλο:  «Η Απόλυτη Αντιοξειδωτική Καλοκαιρινή Δίαιτα» – Εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗΣ. Το σκεπτικό του το βιβλίου βασίζεται στο συνδυασμό τροφών με αντιοξειδωτική δράση και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπου μαζί με την αυξημένη φυσική δραστηριότητα και τις άλλες σημαντικές ιδιότητες που προσφέρει απλόχερα το καλοκαίρι δημιουργούν ένα αποτελεσματικό μίγμα θετικών επιδράσεων για το σωματικό βάρος και την υγεία.  Η εταιρεία ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ Α.Ε. συνεχίζει να ενδιαφέρεται και για τη διατροφική ενημέρωση των παιδιών εκδίδοντας το σχετικό ενημερωτικό εγχειρίδιο: «Μυστικά διατροφής για παιδιά», ενώ για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το δήμο Γαλατσίου αναλαμβάνει τη διατροφική φροντίδα των παιδιών του ACTIVE KIDS SUMMER CAMP.
Η εμπιστοσύνη του κοινού και του συνόλου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αντανακλά της απήχηση τουΚέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ, στην ελληνική διατροφική πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα είναι η ευρύτερη καθιέρωση στη συνείδηση του κόσμου, ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα διαιτολογικά – διατροφικά κέντρα που διαθέτει υψηλό κύρος και ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Η ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ συνεχίζει απρόσκοπτη, υπογραμμίζοντας ισχυρά την παρουσία της, σε κοινωνικό αλλά και σε ερευνητικό – επιστημονικό επίπεδο, με πλήρη επίγνωση του βαθμού των ευθυνών της, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις του κοινού που μας επισκέπτεται.