Εντυπωσιακή η λήξη του Active Kids Summer Camp 2012

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε το “Active Kids” Summer Camp για τα παιδιά του Δήμου Γαλατσίου ηλικίας 7-12 ετών, από το δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Στόχο του “Active Kids” Summer Camp αποτέλεσε η εξοικείωση των παιδιών με τις βασικές αρχές υγιεινής διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Το “Active Kids” Summer Camp διοργανώθηκε  για τρίτη συνεχή χρονιά με την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και τη συμμετοχή χιλίων διακοσίων παιδιών (1200) σε δύο περιόδους.

  Στα πλαίσια του “Active Kids” Summer Camp πραγματοποιήθηκαν καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες και επιπλέον διατροφική φροντίδα – παρέμβαση στα παιδιά, κατά τη διάρκεια ενός πλήρους προγράμματος, το οποίο περιλάμβανε 4 φάσεις:

  Φάση Α – Σχεδιασμός Μενού Camp: Το Μενού του Camp ήταν επιστημονικά σχεδιασμένο και περιλάμβανε την πραγματοποίηση Πρωινού, Ενδιάμεσου και Μεσημεριανού, εντός των χώρων του Camp.

  Φάση Β – Ενημέρωση: Ενημερωτικές διαδραστικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη διατροφή και χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού: ‘Μυστικά διατροφής για παιδιά’.

  Φάση Γ – Αξιολόγηση: Μέτρηση ύψους, ζύγισμα όλων των παιδιών και κατάταξή τους με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος, καθώς και τους πίνακες ανάπτυξης (growth charts). Μέτρηση σωματικού λίπους με ειδικό λιπομετρητή και κατάταξή με βάση τους αντίστοιχους πίνακες. Συμπλήρωση Ημερολογίου Καταγραφής Γευμάτων και αξιολόγηση αποτελεσμάτων.

  Φάση Δ – Παρέμβαση: Διατροφικές συστάσεις για ομαλή ανάπτυξη και επίτευξη μέγιστου επιδόσεων, εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες όπου κρίθηκε απαραίτητο, προσωπικά – εξατομικευμένα διαιτολόγια στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, αποστολή ταχυδρομικά στο σπίτι των αποτελεσμάτων αξιολόγησης της σωματικής κατάστασης με εξειδικευμένες διατροφικές οδηγίες.

  Τα παιδιά που συμμετείχαν στο Camp είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πρωινό γεύμα με τα παιδικά δημητριακά Cheerios της Nestle ενώ απόλαυσαν στο δεκατιανό τους γεύμα, το παιδικό τυρί Tirotrella της KERRYGOLD και το νέο Dirollino της DIROLLO. Οι μικροί συμμετέχοντες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν τις πιο εντυπωσιακές εικαστικές δημιουργίες, χρησιμοποιώντας χρωματιστά χαρτόνια και παιδικό τυρί Tirotrella και Dirollino, αντί για πλαστελίνη. Οι πρωτότυποι καμβάδες τους παρουσιάστηκαν στην κριτική επιτροπή, η οποία με τη σειρά της βράβευσε τη νικητήρια ομάδα, μοιράζοντας στους συμμετέχοντες συσκευασίες παιδικών τυριών Tirotrella της KERRYGOLD και Dirollino της DIROLLO.

  Πολύτιμη αρωγός αποτέλεσε η εταιρεία Unilever με την κινητή μονάδα της ΑΙΜ, η οποία έδωσε σημαντικές οδηγίες στα παιδιά για την στοματική υγιεινή τους και μοίρασε σε αυτά πολλές οδοντόκρεμες ΑΙΜ.

  Σημαντικοί Υποστηρικτές στο Active Kids Summer Camp 2012 αποτέλεσαν και οι εταιρείες Pepsico – Ηβη η οποία διέθεσε παιδικούς χυμούς HBH GO σε όλα τα παιδιά του Camp, η εταιρεία Barilla η οποία διέθεσε παιδικά ζυμαρικά Barilla Piccolini στα γεύματα των παιδιών και τα Super Market LIDL τα οποία διέθεσαν δωρεάν προϊόντα κατά τη διάρκεια του Camp.

  ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: το περιοδικό ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ του ΟΜΙΛΟΥ ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, το περιοδικό fitness & spa, το περιοδικό «Λόγω… διατροφής», και οι Ιστότοποι: aboutwellness.gr, activekids.gr, logodiatrofis.gr και care24.gr.

  ΑΙΓΙΔΑ: Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

  Διαδικτυακός τόπος: http://www.activekids.gr

   

  foto4300x200

   

  apisxnansis_0