Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC

  grigorakis_oracΦόρμα Παραγγελίας βιβλίου ΕΔΩ!

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ
  Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

  Η επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας διαρκώς νέες ανακαλύψεις και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις επιδράσεις των τροφών, θετικών και αρνητικών, στο σώμα μας. Τα τελευταία χρόνια, οι ανακαλύψεις αυτές έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση ή και στην πρόληψη πολλών παθήσεων όπως οι καρδιοπάθειες και οι νεοπλασίες. Οι νόσοι αυτές, αλλά και πολλές άλλες επιδεινώνονται και εξελίσσονται ταχύτερα υπό την επίδραση του οξειδωτικού στρες που υφίσταται το σώμα μας από την κατανάλωση διαφόρων τροφίμων, αλλά και από την επαφή με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα τρόφιμα όμως, φαίνεται να ασκούν ευεργετική δράστη στον οργανισμό, λόγω της φυσικής τους αντιοξειδωτικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να προλαμβάνουν ή να καθυστερούν την εξέλιξη πολλών παθήσεων.

  Ο διακεκριμένος και πεπειραμένος κλινικός διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, με τις εκδόσεις ΒΗΤΑ παρουσιάζουν το σκεπτικό της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ORAC, που σκοπό έχει να καθοδηγήσει τον καταναλωτή στην επιλογή τροφών ανώτατης βιολογικής αξίας, έτσι ώστε να επιτυγχάνει την καλή λειτουργία των κυττάρων του σώματος και τον αποτελεσματικότερο μεταβολισμό και να αναβαθμίζεται η άμυνα του οργανισμού προλαμβάνοντας τα φαινόμενα της γήρανσης των ιστών.

  Συγκεκριμένα, στις σελίδες του βιβλίου αυτού κανείς μαθαίνει, τι είναι το οξειδωτικό στρες, τον τρόπο αξιολόγησης του βαθμού οξειδωτικού στρες που παρουσιάζει, τον τρόπο με τον οποίο η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC μπορεί να βοηθήσει, τα καλύτερα τρόφιμα με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, όπως τα βιολογικά ή τα κρητικά τρόφιμα, την αντιοξειδωτική ικανότητα των διαφόρων τροφίμων, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης μέσω της δίαιτας ORAC της παχυσαρκίας, της κατάθλιψης, του συνδρόμου χρονίας κόπωσης, του σακχαρώδους διαβήτη, της πρόωρης γήρανσης και σειράς άλλων χρονίων νοσημάτων.

  Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κλινικούς διατροφολόγους, διαιτολόγους, άλλους επιστήμονες που ασχολούνται με τον τομέα της διατροφής στην πρακτική τους, αλλά και στον απλό άνθρωπο που θέλει να ενημερωθεί και να εφαρμόσει μόνος του τα απλά βήματα βελτίωσης της πρόσληψης τροφών υψηλής βιολογικής σημασίας με αντιοξειδωτική δράση.

  xviii+246 σελίδες 20×26

  Μαλακό εξώφυλλο 2010

  16 σχήματα, 4 εικόνες, 15 πίνακες

  ΙSBN: 978-960-452-099-2

  Τιμή (με Φ.Π.Α.): 33,00 ΕΥΡΩ

   Για να αγοράσετε το βιβλίο, συμπληρώστε τη Φόρμα Παραγγελίας που θα βρείτε ΕΔΩ!

  ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

  ORAC Το βιβλίο «Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC» – ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις – Αθήνα 2010 άλλαξε την αντίληψη της διατροφής και συζητήθηκε εκτενώς σε όλους τους κοσμικούς κύκλους. Πλήθος δε Ελλήνων επωνύμων και μη, υιοθέτησε στην πράξη τη φιλοσοφία της Αντιοξειδωτικής Διατροφής Orac. Η τεράστια επιτυχία του βιβλίου «Best Seller» καθώς και η πλατιά απήχησή του στο κοινό απεικονίζεται στα ακόλουθα στοιχεία:

  Διέθεσε περισσότερα από 60.000 αντίτυπα, κυκλοφόρησε τρεις φορές μαζί με το περιοδικό «7 μέρες TV», ενώ το σύνολο του Μ.Μ.Ε. με δεκάδες δημοσιεύματα και εκατοντάδες ηλεκτρονικές αναφορές πρόβαλε εκτενώς τη φιλοσοφία της «διατροφής Orac». Η φήμη του ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα καθώς διάφορα αμερικάνικα, ιταλικά και τούρκικα Μ.Μ.Ε αναφέρονται με κολακευτικά σχόλια στο συγκεκριμένο βιβλίο «από την Ελλάδα». Ταυτόχρονα, «Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC» έγινε η «love diet» γνωστών προσωπικοτήτων όπως η κα Τατιάνα Στεφανίδου, η κα Ευγενία Μανωλίδου και πολλών άλλων.

  Τη ίδια ώρα «Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC» έχει γίνει το «talk of the town» σε όλες τις παρέες. Ενθουσίασε πάνω από 200.000 χρήστες του internet οι οποίοι επισκέφθηκαν τους αντίστοιχους ιστότοπους που παρουσιάζουν τη «Δίαιτα Orac» και την κατέβασαν στον υπολογιστή τους…

  «Είμαστε 17 γυναίκες συνάδελφοι που εδώ και μία εβδομάδα ακολουθούμε την δίαιτα Orac και εκτός του ό,τι έχουμε χάσει βάρος, βρίσκουμε το πρόγραμμα ΤΕΛΕΙΟ!» Μάρθα | 18.06.2010, «Η δίαιτα orac έχει μεγάλη επιτυχία! Όλες οι φίλες μου είδαν διαφορά στο βάρος τους ακόμα και οι φίλες της μητέρας μου που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία» ΜΑΡΙΑ ΜΠ. | 30.06.2010, Είναι μερικά από τα σχόλια που συνοδεύουν τη νέα αντιοξειδωτική δίαιτα Orac! Η «Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC» αποτελεί την μοντέρνα άποψη της διατροφής με γευστικές προτάσεις που ενθουσιάζουν!

  Για να αγοράσετε το βιβλίο, συμπληρώστε τη Φόρμα Παραγγελίας που θα βρείτε ΕΔΩ!