Μία βραδιά αφιερωμένη στη σωστή Διατροφή!

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες διαδραστικές εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2010 και κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου»! Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτέλεσε η μεγάλη βραδινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με αφορμή τα «γενέθλια» της επιστήμης της διατροφής. Η συγκεκριμένη ημέρα χαρακτηρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στις 16/10/1945.

  Έτσι, το βράδυ της Σαββάτου 16/10/2010 σε μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής διακεκριμένοι ομιλητές κατέθεσαν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους «βελτίωσης της διατροφής», αλλά και στο ρόλο των «αντιοξειδωτικών στην υγεία». Η κα Έλενα Καλογρίτσα ως υπεύθυνη επικοινωνίας Ομίλου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», αναφέρθηκε στο μήνυμα της εκστρατείας με σύνθημα «βελτιώνω τη διατροφή μου», η οποία ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τις αρχές τις σωστής διατροφής! «Η συγκεκριμένη αναγκαιότητα προέκυψε μέσα από τη διαπίστωση ότι η διατροφή των Ελλήνων έχει κατά πολύ αποκλίνει από αυτή της δεκαετίας του ΄60. Επομένως, η ανάγκη για “βελτίωση της διατροφής μας” είναι επιβεβλημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Καλογρίτσα. Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc κα Γεωργία Καπώλη, επικέντρωσε τη ομιλία της στους τρόπους με τους οποίους το σύνθημα «βελτιώνω τη διατροφή μου» μπορεί από θεωρεία να γίνει πράξη. «Καλό πρωινό γεύμα, τακτά γεύματα, επαρκής κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και νερού είναι μερικές από τις αρχές σωστής διατροφής, οι οποίες μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν στην καθημερινότητά μας. Και βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να τα κάνουμε πράξη, όχι “από Δευτέρα”, ούτε “από αύριο”, αλλά “από σήμερα”, “από τώρα”», υπογράμμισε καταλήγοντας η κα Καπώλη. Τέλος, ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, επεσήμανε τη σημαντική αξία της διατροφής που βασίζεται σε ποιοτικά και ποσοτικά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά. «Για το σκοπό αυτό η διατροφή που στηρίζεται στην πρόσληψη 3.000 – 5.000 μονάδων O.R.A.C. (βάσει της σύστασης U.S.D.A) αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για την αποτελεσματική ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού».

  Συντονίστρια της Εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος υγείας κα Νικολέττα Ντάμπου (ΑΥΡΙΑΝΗ, ARMY MAGAZINE κλπ). Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων, ενώ η βραδιά επιφύλασσε διάφορες εκπλήξεις, αφού οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θαυμάσια εδέσματα όπως επίσης και τα προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών. Αποκορύφωμα της βραδιάς αποτέλεσε η τετραώροφη –όροφος και δεκαετία– τούρτα γενεθλίων του Δημήτρη Γρηγοράκη, του οποίου τα γενέθλια συμπίπτουν με την ημέρα αυτή. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος εκλεκτών προσωπικοτήτων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου. Χορηγοί εκδήλωσης:

  Ø      UNILEVER: με τα προϊόντα becel pro active και ζεστό πράσινο και λευκό τσάι Lipton

  Ø      PEPSICO: με το προϊόν lipton ice tea

  Ø      OPTIMA: με τη σειρά τυριών με χαμηλά λιπαρά Dirollo

  Ø      ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: με την μπύρα Amstel

  Ø      BARILLA: με τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως

  Ø      BOEHRINGER INGELHEIM: με τα πολυβιταμινούχα Pharmaton Vitamigen.

   

  Dekko1-150x150