Σας προσκαλούμε στις πολυήμερες εκδηλώσεις της Επιστημονικής μας Ομάδας!!!

  Εδώ και χρόνια, η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ έχει ταυτιστεί απόλυτα με το λαμπρό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου. Η ημέρα αυτή έχει διπλή σημασία για εμάς και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε αναγάγει τις εκδηλώσεις αυτές σε απόλυτο διατροφικό θεσμό! Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού μας και φέτος, κόντρα στην οικονομική κρίση, εορτάζουμε ξανά με λαμπρότητα την ημέρα αυτή με πολυάριθμες διαδραστικές εκδηλώσεις.

  Αναλυτικά οι εκδηλώσεις μας είναι οι ακόλουθες:

  1) Σε συνεργασία με τα περιοδικά FORMA και ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ Ομίλου ΔΑΦΝΗ – ΑΝΤΕΝΝΑ και με σύνθημα Ελληνική – Μεσογειακή διατροφή: Ασπίδα Υγείας! Παραχωρούμε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) στις 12 το μεσημέρι, Συνέντευξη Τύπου με θέμα: Νεότερα Δεδομένα για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή. Θα μιλήσουν ο κ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, αναπληρωτής καθηγητής Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας της Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, για την «Αξία του δείκτη Med Diet Score στη διαμόρφωση της υγείας», η κα Βιργινία Παπαεμμανουήλ, κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, B.Sc, τομεάρχης Βόρειας Ελλάδας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, για τις «Προστατευτικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής» και ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης, κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, M.Sc., Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, με θέμα: «Πόσο “Ελληνικά” – “Μεσογειακά” τρώνε σήμερα οι Έλληνες;». Θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας. Συντονίστρια της Συνέντευξης Τύπου θα είναι η κα Φαίη Ευθυμίου, διευθύντρια περιοδικού FORMA

  2) Διήμερες διαδραστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 σε συνεργασία με τα περιοδικά FORMA και ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ Ομίλου ΔΑΦΝΗ – ΑΝΤΕΝΝΑ, στο εμπορικό κέντρο “Avenue” με σύνθημα: «Διατροφικά Μενού με… νου: Μεσογειακή Διατροφή, Ασπίδα Υγείας». Στόχο της συγκεκριμένης ενέργειας αποτελεί η ενημέρωση μικρών και μεγάλων σχετικά με την αξία της Ελληνικής – Μεσογειακής Διατροφής. Περισσότεροι από τριάντα Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι από την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε μία ξεχωριστή διαδραστική ενέργεια θα πραγματοποιήσουν μίνι συνεντεύξεις στους περαστικούς. Συγκεκριμένα, Οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να συζητήσουν με τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και να ενημερω¬θούν σχετικά με το ιδανικό μενού μεσογειακού τύπου για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες και ιδιαιτερότητες.
  • Να ανακαλύψουν τον ατομικό τους Δείκτη Μάζας Σώματος αλλά και να συνθέσουν με τη βοήθεια της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ το ιδανικό μενού για τους ίδιους και την οικογένειά τους.
  • Να λάβουν ένα ειδικά σχεδιασμένο βιβλιαράκι από την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.
  • Να μάθουν σχετικά με τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και να ανακαλύψουν με τη βοήθεια ειδικού test βάσει του δείκτη med diet score, το πόσο “μεσογειακή” είναι η διατροφή τους.

  Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία:

  •  Να παρακολουθήσουν παιδική θεατρική παράσταση με πολύ θεατρικό παιχνίδι από τη θεατρική ομάδα «Άπλετοι Κήποι» με τη συμμετοχή των σπουδαστών του «Θεάτρου Ημέρας» για τη σημασία της σωστής διατροφής.
  • Να παίξουν στα δημιουργικά τραπέζια με ειδικούς παιδαγωγούς-εμψυχωτές.
  • Να μάθουν για τη σημασία της διατροφής μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ένα διαδραστικό και δημιουργικό τρόπο εκπαίδευσης.
  • Και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

  3) Το βράδυ της Κυριακής 16/10/2011 – ώρα 20:00΄ στο CLUB – RESTAURANT “DREAM CITY”, Ιερά Οδός 30-32, Αθήνα (Γκάζι) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη βραδινή εκδήλωση της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με θέμα: Βελτιώνω τη διατροφή μου, με Μέτρο & Ισορροπία!  Ομιλητές στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι: η κα Έλενα Καλογρίτσα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ομίλου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σχετικά με «Το μήνυμα της εκστρατείας: Βελτιώνω τη διατροφή μου με Μέτρο & Ισορροπία», ο κ. Νικολάος Θυμιανίδης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc για «Τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λάβουμε για την ουσιαστική βελτίωση της διατροφής μας» και ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc για τη «Σημασία της ισορροπημένης διατροφής στην προστασία της υγείας». Την εκδήλωση συντονίζει η διακεκριμμένη δημοσιογράφος – συγγραφέας κα Εύα Ντελιδάκη. Στη συνέχεια της βραδιάς θα ακολουθήσει Coctail Party προς τιμήν των προσκεκλημένων.

  Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ αναπτύσσει δραστηριότητες σε ολόκληρο το φάσμα των Υπηρεσιών Διατροφής που περιλαμβάνουν: Διαιτολογική Υποστήριξη, Εταιρική Υποστήριξη, Περιοδικό Λόγω… διατροφής, Εκδόσεις Βιβλίων και Ενημερωτικών εγχειριδίων, e-Υπηρεσίες, Έρευνα και Διοργάνωση Επιστημονικών Εκδηλώσεων.

  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  Οι ανωτέρω εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας