Σεμινάρια διατροφολογίας από την επιστημονική ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πειραιά!
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Σεμινάριο Διατροφολογίας της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Αιγηίς του Πειραιά, με αφορμή ένα κύκλο Σεμιναρίων Διατροφολογίας με ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας. Η ομιλία είχε θέμα: «Ο Ρόλος των Γονέων στη Διατροφική Συμπεριφορά των Παιδιών». Εισηγητής της ομιλίας ήταν ο κ. Νίκος Θυμιανίδης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Προσκεκλημένος της ομιλίας, ήταν ο κ. Σωκράτης Καραμπατέας, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος. Ο κ. Καραμπατέας τόνισε μέσα από την ομιλία του, πόσο σημαντικό ρόλο πάιζει η διαφήμιση και η τηλεόραση γενικότερα, στη διατροφή αλλά και ποιες κατηγορίες γονέων υπάρχουν με τα σημερινά δεδομένα, οι οποίοι αποτελούν αρωγοί καλοί ή κακοί στην διατροφική συμπεριφορά των παιδιών.
Ο κ. Νίκος Θυμιανίδης τόνισε από την δική του επιστημονική πλευρά, πως η επιλογή του τρόπου διατροφής και η ενίσχυση της ψυχολογίας αποτελούν από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας αλλά και την ποιότητα της ζωής μας. Ανέφερε αναλυτικά ποιες είναι οι επιρρόες που έχουμε δεχτεί από τους γονείς μας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και από το κοινωνικό περιβάλλον ευρύτερα και με ποιους τρόπους μπορούμε να αλλάξουμε τις κακές διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας.
Την οργάνωση επιμελείθηκαν η κα. Παπαηλία Φανή, Αισθητικός και Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, και η κα. Έλενα Περλεπέ, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η εφημερίδα «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ» και το «mellon.gr».