Ανάλυση Διατροφικής Αξίας & Έρευνα Αποδοχής προιόντων

    Η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ υπογράφει την ανάλυση της διατροφικής αξίας προιόντων κορυφαίων εταιρειών και διενεργεί έρευνες αποδοχής προιόντων από το καταναλωτικό κοινό. Ο τομέας των υπηρεσιών αυτών περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:

    • Ανάλυση  GDAs: Καταγραφή της ποσοστιαίας συνεισφοράς συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών των προϊόντων των εταιρειών στις ημερήσιες διατροφικές απαιτήσεις των ανθρώπων με βάση τα GDAs (Guideline Daily Amounts: Οδηγός Ημερήσιων Ποσοτήτων), που έχει γίνει σύγχρονος θεσμός και αναγκαιότητα για όλες τις εταιρίες τροφίμων και εστίασης.

     

    • Ποσοτική και ποιοτική ανάλυση θρεπτικών συστατικών προϊόντων ή συνταγών με στόχο την αναγραφή τους στη συσκευασία (δημιουργία διατροφικής ετικέτας), σε εταιρικά έντυπα ή στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

     

    • Επιστημονική τεκμηρίωση και σχολιασμός των ιδιοτήτων των συστατικών των προϊόντων με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία. Πιστοποίηση της διατροφικής αξίας, των ευεργετικών ιδιοτήτων και της σχέσης τους με την υγιεινή διατροφή και την  υγεία.

     

    • Επιμέλεια quiz ή ερωτηματολογίων σχετικών με την αποδοχή και την αναγνώριση της θρεπτικής αξίας των προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό.

    Case study:

    –  GDA’s ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ (φώτο «Συνεργασία ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ»)

    grigoris_mikrogeumata

     

    – Flyer ΕΑΤ ΙΤ (φώτο «ΠΑΤΑΤΑ ΕΑΤ»)

    erotimatologio_patata

     

    – Ερωτηματολόγιο έρευνας αποδοχής προιόντων εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ (BALANCE)

    sweet

     

    – Ερωτηματολόγιο έρευνας αποδοχής «Κρόκου Κοζάνης» 

    krokos_kozanis

     

    Ενδεικτικό πελατολόγιο