“Διατροφή & Σκλήρυνση κατά Πλάκας” του Δημήτριου Α. Γρηγοράκη

    grigorakissklirinsiΦόρμα Παραγγελίας βιβλίου ΕΔΩ!

    “Διατροφή & Σκλήρυνση κατά Πλάκας” του Δημήτριου Α. Γρηγοράκη

    Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια νευρολογική νόσος που περιβάλλεται από “μυστήριο”, τόσο για τα ακριβή αίτια εμφάνισης όσο και για την πορεία εξέλιξής της. Στο βιβλίο αυτό διερευνάται με διεξοδικό τρόπο η σχέση της διατροφής με τη νόσο, καθώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο συσχετίζεται με την αιτιολογία, αλλά και με τη θεραπεία της.

    Μέσα από την αναλυτική και εμπεριστατωμένη μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων σχετικά με το ρόλο των διατροφικών παραγόντωνσχετικά με τη νόσο, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

    1. Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας έχει διατροφική αιτιολογία, μπορεί δηλαδή η λανθασμένη διατροφή να δημιουργήσει την προδιάθεση ή να προωθήσει την εμφάνισή της;

    2. Υπάρχει συγκεκριμένο προτεινόμενο διαιτολογικό σχήμα που να έχει αποδείξει ότι εμφανίζει ευεργετική επίδραση τόσο στην ίδια τη νόσο, όσο και στον περιορισμό των συμπτωμάτων της;

    3. Η σωστή διατροφή βοηθάει, και κατά πόσο, στη θεραπεία της νόσου, στην καθυστέρηση ή στην ύφεση των συμπτωμάτων της; Αν ναι, τότε ποιο είναι αυτό το διατροφικό μοντέλο;

    4. Ποια είναι αυτή καθαυτή η διαιτητική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας;

    Απευθύνεται σε επιστήμονες: νευρολόγους, διαιτολόγους κ.λ.π., σε πάσχοντες και τους συγγενείς τους, αλλά και σε άτομα που απλά και μόνο ενδιαφέρονται για την πρόληψη της νόσου.

     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

    H Σκλήρυνση κατά Πλάκας

    Επιδημιολογία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

    Η διατροφή ως αιτιολογικός παράγοντας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

    Διαφημισμένες δίαιτες που έχουν προταθεί για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

    Η διατροφή στην αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

    Τα συμπτώματα της Σκλήρυνση κατά Πλάκας και η αντιμετωπιση τους

    Ειδικά θέματα

    Η διατροφική παρέμβαση σε ασθενή με Σκλήρυνση κατά Πλάκας σημεία που πρέπει να προσεχθούν

    Γενικές πληροφορίες και Εταιρίες για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας σε Ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδo

     Μέρος των εσόδων από την πώληση διατίθεται στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

      Για να αγοράσετε το βιβλίο, συμπληρώστε τη Φόρμα Παραγγελίας που θα βρείτε ΕΔΩ!

     

    ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

    Εγκωμιαστικές Κριτικές για το βιβλίο μας “Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας”

    bibliokritiki

     

    Η έκδοση του πρώτου Ελληνικού συγγράμματος με θέμα Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Μ.Σ.), συνοδεύθηκε από άκρως εγκωμιαστικές κριτικές από έγκριτους επιστήμονες, εφημερίδες και περιοδικά. Συγκεκριμένα…

    “Το βιβλίο Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας” αποτελεί το πρώτο ελληνικό σύγγραμμα, παρέχοντας συγχρόνως μια ολοκληρωμένη διατροφική και διαιτολογική προσέγγιση της νόσου.”
    Εφημερίδα “ΕΞΠΡΕΣ”.

    “Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Δ. Γρηγοράκης συγγραφέας του βιβλίου Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δίνει την πρέπουσα διατροφή για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Επιπλέον παρουσιάζει αναλυτικά την ασθένεια και τα συμπτώματα της.”.
    Περιοδικό “ΣΤΗΘΟΣΚΟΠΙΟ”.

    “Το βιβλίο Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας φιλοδοξεί να συμβάλει στη μελέτη της αιτιοπαθογένειας της ΣΚΠ, αλλά και να αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό για τους πάσχοντες. Τα ερωτήματα που τίθενται από το συγγραφέα αγγίζουν την ουσία του διατροφικού προβλήματος της νόσου και οι απαντήσεις που επιχειρούνται είναι τεκμηριωμένες από τη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία.”
    Εφημερίδα “ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (ΡΙΖΟΥ)”.

    “Το βιβλίο Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλακάς είναι μοναδικό σε έκταση και ποιότητα για την ελληνική βιβλιογραφία.”

     

    Περιοδικό “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜS”(Α.Ωρολογάς, Αν Καθηγητής Νευρολογίας Α. Π. Θ.).

    “Το βιβλίο “Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας” είναι γραμμένο κατά τρόπο που ενημερώνει τόσο τους ειδικούς ιατρούς νευρολόγους, όσο και τους ασθενείς και το περιβάλλον τους.”

     

    Εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”.

    “Το βιβλίο Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας αποτελεί το πρώτο ελληνικό σύγγραμμα, που αναφέρεται στο εξειδικευμένο θέμα της επίδρασης της διατροφής στην εμφάνιση και την εξέλιξη της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.”

     

    Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ “.

    “Είναι χαρά για μένα η παρουσίαση αυτή και η παρότρυνση προς τους εμπλεκόμενους με τη φροντίδα της νόσου να ξεφυλλίσουν τις σελίδες αυτής της ενδιαφέρουσας προσπάθειας.”

     

    Περιοδικό “ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ, 7(1-2):52, 2003(Α. Τσαρούχη Κλινικός Διαιτολόγος, Σίσμανόγλειο Νοσοκομείο.)”.

    “Μέσα από τη μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένω σχετικά με το ρόλο των διατροφικών παραγόντων αναφορικά με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Το βιβλίο του Δ. Γρηγοράκη “Διατροφή & Σκλήρυνση Κατά Πλάκας” απαντά σε μία σειρά από βαρυσήμαντα ερωτήματα.”

    Περιοδικό “ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ”.

    Για να αγοράσετε το βιβλίο, συμπληρώστε τη Φόρμα Παραγγελίας που θα βρείτε ΕΔΩ!