1η Ημερίδα “Σύγχρονες Εξελίξεις στη Διατροφή” στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

  Τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της διαιτολογίας ήταν το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο τομέας Διαιτολογίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με τίτλο: «Σύγχρονες εξελίξεις στη διατροφή».

  Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα. Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε η πρώτη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, του βιβλίου «Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε», από τον κο Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο. Το βιβλίο προλόγισε ο κος Ευτύχης Μπλέτσας, Chef, Τηλεοπτικός Παρουσιαστής, Συγγραφέας. Στην ημερίδα συμμετείχαν: ο κος Απόστολος Ευθυμιάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ-Πρ. της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β.Ελλάδος, ο κος Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ο κος Χρήστος Θασίτης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, η κα Αθηνά Ρούντου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, η κα Σοφία Παυλίδου, Ιατρός-Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Β.Ελλάδος, ο κος Διονύσης Ευγενίδης, Φαρμακοποιός-Γεν.Γραμ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η κα Καλλιόπη Χατζημιχαήλ, Χημικός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΛΑΪΣ-Unilever, ο κος Κων/νος Κούτσικας, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ο κος Θανάσης Μαναβής, Περιφερειακός Δ/ντης Β.Ελλάδος-AGRINO ABEE, η κα Ασημένια Καναρίδου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ο κος Σωτήρης Δαργκίνης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.P. in Eating Disorders, ο κος Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, ο κος Δημήτρης Κανέλλος, Χειρουργός-Λαπαροσκόπος-Χειρουργός Παχυσαρκίας, η κα Φαίδρα Δάγκογλου, Διαιτολόγος-Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η κα Αναστασία Κόκκαλη, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνη Τομέα Διαιτολογίας ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

  Στα πλαίσια της Ημερίδας, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Κλινικού Διατολόγου- Διατροφολόγου κ. Δημήτρη Γρηγοράκη για την επιστημονική του συνεισφορά στην επιστήμη της διατροφής και διαιτολογίας, από τους υπεύθυνους του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

  kentrikh_hmerida_thessalonikh

   

  hmerida_ekselikseis_thessalonikh