3ο Συνέδριο “Κρητική Διατροφή & Υγεία”

  Δελτίο Τύπου

  Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή συνέδρων πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο συνέδριο «Κρητική Διατροφή & Υγεία» στην Αθήνα το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

  Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) και τηνDASKALAKIS TRV, υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων, όπως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και της Παγκρήτιου Ένωσης.

  Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των νεότερων επιστημονικών δεδομένων, που αφορούν στην επιστήμη της Διατροφολογίας και των νέων πληροφοριών που αφορούν στην συμβολή της Κρητικής Διατροφής στην υγεία και τη μακροζωία.

  Κατά τη διάρκεια του 3ου Πανελλήνιου συνεδρίου «Κρητική Διατροφή & Υγεία»   παρουσιάστηκαν ποικίλες επιστημονικές ενότητες από κορυφαίους Έλληνες ομιλητές. Ανάμεσά τους ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνιος Καφάτος, ο οποίος ανέλυσε την σημασία της Κρητικής διατροφής στην προαγωγή της υγείας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Αλιφιεράκης Εμμανουήλ, μέσα από την ομιλία του οποίου η Κρητική διατροφή αναδείχθηκε πρότυπο υγιεινής διατροφής, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Στεφανάκης Γεώργιος, ο οποίος παρουσίασε τη συσχέτιση Κρητικής διατροφής και καρδιαγγειακής νοσηρότητας, ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας κ. Γρηγοράκης Δημήτριος, ο οποίος ανέδειξε την Κρητική διατροφή ως πρότυπο αντιοξειδωτικής διατροφής, ο Αγγειοχειρουργός  – Επιμελητής Ά του Γ. Νοσοκομείου Ελπίς κ. Φασουλάκης Μύρων, ο οποίος ανέλυσε την συσχέτιση διατροφής και καρδιοπάθειας και ο Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Καθηγητής επιστημών Υγείας και Πρόνοιας Τ.Ε.Ι κ. Κλίμης Νικηφόρος, οποίος ανέλυσε διεξοδικά τον πολύτιμο ρόλο της Κρητικής διατροφής στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  Δεδομένου ότι η ποιότητα της διατροφής σήμερα έχει επηρεαστεί αρνητικά από τους έντονους ρυθμούς και την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τη συνεχή έξαρση χρόνιων προβλημάτων υγείας, το βασικότερο συμπέρασμα του συνεδρίου επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα για επιστροφή στην παραδοσιακή Κρητική διατροφή, η οποία αποτελεί ένα από τα πλέον υγιεινά διατροφικά πρότυπα ανά τον κόσμο. Άλλωστε, επιστημονικές έρευνες υποδεικνύουν την άμεση σύνδεση των διατροφικών συνηθειών με την εξέλιξη της ανθρώπινης υγείας.

  Χορηγοί: Η εταιρεία συμπληρωμάτων HEALTH AID, τα δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness της εταιρείαςNESTLE, ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος και NESCAFE.

  Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικά FORMA και Παιδί & Νέοι Γονείς.

  Για περισσότερες πληροφορίες: Χρύσα Μακρίδη, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολογός BSc, τηλ: 210 2530026