Επιστημονική Ημερίδα της ΕΛΔΕ στο συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo

  16-17 Απριλίου 2016 | Επιστημονική Ημερίδα της ΕΛΔΕ στο Metropolitan Expo

  Eπιστημονική ημερίδα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, που εντάσσεται μέσα σε ένα πρωτοποριακό για την χώρα μας συνεδριακό γεγονός στις 16-17 Απριλίου 2016 στον υπερσύγχρονο συνεδριακό και εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo.

  Aναμένεται να προσέλθουν 5000 γιατροί, 3000 φαρμακοποιοί και χιλιάδες κοινού που θα παρακολουθήσουν αυτό το τεράστιο συνεδριακό event που αποσκοπεί στο να εντάξει το κοινό στην ιατρική ενημέρωση. Οι πλέον πρόσφατες τάσεις, καινοτομίες και πρακτικές με κοινό γνώμονα την διατροφή ως μέτρο πρόληψης θα σχολιαστούν με στόχο την ενημέρωση  και την πρόληψη σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως αυτά προκύπτουν από την θεματολογία της ημερίδας.

  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.Δ.Ε. 

  Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των 250 τ.μ, οι διατροφολόγου της ΕΛ.Δ.Ε θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω ενέργειες:

  • Οδηγίες διατροφής στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες
  • Εξειδικευμένοι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι θα παρέχουν δωρεάν προσωπικές συμβουλές δίαιτας και διατροφής σε κατ΄ ιδίαν συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους.

  Επιπλέον, μέσω σταθμισμένων και έγκυρων επιστημονικών εργαλείων θα πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΟ CHECK UP:

  • Αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών και προσδιορισμός της συμβατότητάς τους με την ελληνική παραδοσιακή διατροφή
  • Εκτίμηση του διατροφικού κινδύνου
  • Κατάταξη σύμφωνα με τον Δείκτη Μάζας Σώματος & ανίχνευση Κεντρικής Παχυσαρκίας

  ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Η σημασία των αντιοξειδωτικών στην υγεία
  • Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και μετά τη διάγνωση του καρκίνου
  • Εξατομικευμένη διατροφή: Η διατροφογενετική στο καθημερινό μας τραπέζι
  • Η διατροφική πραγματικότητα των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα
  • Σύγχρονες διατροφικές προσεγγίσεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
  • Ο ρόλος του ενεργειακού ισοζυγίου στη ρύθμιση του βάρους
  • Διατροφικές προσεγγίσεις στην Τρίτη ηλικία
  • Η Διατροφή στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων

  Πρόσβαση στην έκθεση

  Δωρεάν μεταφορά, με πούλμαν από το σταθμό μετρό & προαστιακού σιδηρόδρομου (Σταθμός Κορωπί) προς το Metropolitan Expo και επιστροφή:
  Δρομολόγια: Από 8:30πμ έως 19:30 (ανά μισή ώρα)
  Σημείωση: Ανά μία ώρα γίνεται ενδιάμεση στάση στο Ξενοδοχείο Sofitel (Σταθμός Κορωπί – Ξενοδοχείο Sofitel – Metropolitan Expo)

  ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

   

  Το Τηλεοπτικό Σποτ

  Λίγα λόγια για το Metropolitan Expo
  Το Metropolitan Expo αποτελεί το μεγαλύτερο, πλέον σύγχρονο και λειτουργικό χώρο εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων της Ελλάδας. Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, δίπλα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με γρήγορη πρόσβαση και άπλετους χώρους στάθμευσης.

  Διαθέτει δύο (2) χώρους στάθμευσης, τα parking PA και PB, συνολικής έκτασης 100.000 τ.μ. Όλοι οι χώροι διαθέτουν πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες πράσινου και παρέχονται χωρίς χρέωση. Επίσης υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους. Έχει σχεδιασθεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές, που εξασφαλίζουν τη λειτουργικότητα, την ευελιξία και την αισθητική αρτιότητα των εγκαταστάσεων του.

  Πριν την έναρξη και μετά το πέρας της Ημερίδας θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από τον σταθμό metro και προαστιακού σιδηροδρόμου (Σταθμός Κορωπί)

  Έχει σχεδιασθεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές, που εξασφαλίζουν τη λειτουργικότητα, την ευελιξία και την αισθητική αρτιότητα των εγκαταστάσεων του. Φιλοξενεί ήδη τις σημαντικότερες εκθέσεις και συνέδρια, καθώς και πλήθος εκδηλώσεων μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Κάθε χρόνο στους χώρους του διοργανώνονται πάνω από 35 εκθέσεις και εκδηλώσεις και υποδέχεται τουλάχιστον 500.000 επισκέπτες.