Πρόγραμμα για την Υγιεινή Διατροφή από την ΛΑΒΑ σε συνεργασία με την ΕΛ.Δ.Ε. στα σχολεία της Μήλου


  programma-ygieini-diatrofi-laba-sinergasia-elde-sxoleia-milou-cover
  Ένα ενημερωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Τρώω υγιεινά, νιώθω καλά” διοργανώνεται από τη ΛΑΒΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία και εισηγητή τον Μsc κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη.

  Το πρόγραμμα αρχικά πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μήλου με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή ως προϋπόθεση για την υγεία αλλά και τη σωστή πνευματική και σωματική ανάπτυξη.

  Εκτός από την παρουσίαση, η εκδήλωση περιελάμβανε διαδραστικό παιχνίδι με θέμα την υγιεινή διατροφή, συμπλήρωση ανώνυμου ατομικού ερωτηματολογίου, εξαγωγή και αποστολή συμπερασμάτων στους φορείς για στατιστική μελέτη, καθώς και φύτευση λαχανικών σε σάκους oikiaLAVA.

  Για το πρόγραμμα συντάχθηκε ειδικό έντυπο που περιέχει βασικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου της Μήλου στις 29 & 30 Απριλίου με τη συμμετοχή περίπου 300 μαθητών από το Γυμνάσιο και τα Λύκεια του νησιού.

  Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί για τα σχολεία της Νισύρου τον Σεπτέμβριο.

  programma-ygieini-diatrofi-laba-sinergasia-elde-sxoleia-milou

  Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης, ΕΔΩ!

  Διαβάστε τα τελευταία ΝΕΑ της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ